Samantha Bee is de ware opvolger van Jon Stewart

Samantha Bee is de enige Amerikaanse vrouw met een eigen late-nightshow. Op 29 april hield ze een alternatief White House Correspondents’ Dinner. ‘Zonder vrije pers zijn we de sjaak’.

Subtiel? Nee, dat is Samantha Bee allerminst. In haar wekelijkse late-nighttalkshow Full Frontal op tv-zender TBS noemt de Canadese komiek de veiligheidsadviseurs van Donald Trump ‘motherfuckers’ en conservatieve politici ‘assholes’. Haar meest ingenieuze beledigingen bewaart ze voor de president: ‘piemelzwaaiende Berlusconi-kloon’ en ‘een kruisgrijpende plak bedorven gehaktbrood’.

Het is een voorproefje voor Bees Not the White House Correspondents’ Dinner dat zij zaterdag organiseert in een hotel in Washington, op 431 meter van de ambtswoning van Donald Trump.

Het is een knipoog naar het jaarlijkse evenement waar journalistieke prijzen en beurzen worden uitgereikt, het White House Correspondents’ Dinner, waar pers, politici en beroemde gasten eigenlijk komen voor de roast, het op de hak nemen van de president.

Maar Trump komt niet…

Lees ‘Samantha Bee is de ware opvolger van Jon Stewart‘ bij NRC.