Illustratie Slate / Trumpcast

Donald Trump: het einde van de Democratie of hele lange storm in glas water?

Moeten Amerikanen bang zijn voor Donald Trump? En een mogelijk desastreus presidentschap? Momenteel is het onduidelijk of hij daadwerkelijk kans maakt het Witte Huis te bereiken (ja zegt datablog FiveThirtyEight). Maar het is tot nu toe een zeer onvoorspelbare verkiezing geweest tot nu toe.

Volgens New York Magazine-schrijver Andrew Sullivan is het einde van de republiek in zicht. Amerikaanse kiezers willen die namelijk afschaffen, want waarom is demagoog Trump anders een kandidaat voor de verkiezingen in november? Hij schreef het artikel “America Has Never Been So Ripe for Tyranny”. Sullivan licht zijn inzichten toe bij de onvolprezen podcast Trumpcast van Slate.

Gelukkig kwam een paar afleveringen later Jamelle Bouie langs om de luisteraars gerust te stellen. Volgens de Slate-journalist is het waarschijnlijker dat Clinton wint. Hoe impopulair de Democraat ook is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>