Jen Senko: ‘Mijn vader werd gehersenspoeld door rechtse media’

Voor Mindshakes interviewde ik Jen Senko, de maker van documentaire ‘The Brainwashing of My Dad’. Zij legde vast hoe haar vader in de laatste dertig jaar van zijn leven van een zachtaardige liberaal veranderde in een uiterst conservatieve rechtse zuurpruim door de rechtse Amerikaanse media.

We interviewden documentairemaakster Jen Senko over ‘The Brainwashing of My Dad’ – een documentaire over rechtse Amerikaanse media. ‘Trump is het resultaat van dertig jaar right wing media.’
Iedereen heeft of kent wel zo’n familielid dat tijdens het kerstdiner verkondigt dat alle moslims het land uit moeten. Het kan een tante of oom zijn, of een verre neef. Voor Amerikaanse documentairemaakster Jen Senko was deze persoon haar vader. Een man die de afgelopen dertig jaar veranderde van een zachtaardige liberale pacifist naar een wapen minnende en minderheden hatende zuurpruim.
In haar documentaire The Brainwashing of My Dad legt ze de schuld hiervoor bij de rechtse Amerikaanse media, in het bijzonder Fox News en radiopersoonlijkheden zoals Rush Limbaugh en Mark Levin, die haar vader indoctrineerden met haat. In de documentaire vertelt Senko aan de hand van gesprekken met haar vader en media-experts hoe zijn verrechtsing en dat van het hele land in zijn werk ging.

Lees ‘Jen Senko: ‘Mijn vader werd gehersenspoeld door rechtse media’’ verder op Mindshakes.