Houston Gun show at the George R. Brown Convention Center By http://flickr.com/photos/glasgows/ - http://flickr.com/photos/glasgows/432945997/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1984182 M&R Photography

De Verenigde Naties komen je wapens halen!

“Knock, knock.”
You get up from your couch or easy chair only to find armed-to-the-teeth federal agents at your door snarling at you as they deliver a message straight from the White House . . .
“Hand ‘em over, Hans . . . OR ELSE!!!”

Het bovenstaande is maar een van de vele doemscenario’s die wapenrechtenorganisaties zoals de National Rifle Association of de National Association for Gun Rights (NAGR) mensen voorhouden met het oog op de verkiezingen in november. Zodra Hillary Clinton ‘geïnstalleerd’ is in het Witte Huis dan zet zij de geheime agenda van Barack Obama door: het Second Amendment, dat Amerikaanse burgers het recht geeft om wapens te bezitten, uit de grondwet te schrappen. En alle de vuurwapens afpakken van rechtgeaarde Amerikanen.

De NAGR benadrukt hiermee de vreemde rol van de Verenigde Naties in de Amerikaanse verkiezingen. Want Clinton kan ‘law abiding gun owners’ niet alleen ontwapenen. Daarvoor heeft ze buitenlandse troepen nodig die in het holst van de nacht deuren opentrappen.

Een voorbeeld van de angst voor een Clinton-Witte Huis:

*** THE UNITED NATIONS’ SO-CALLED “SMALL ARMS TREATY.”
This dangerous Treaty is nothing more than a scheme to begin registering firearms on a global scale. And Hillary Clinton was the first Obama administration official to support it!

Die angst is niet nieuw. Sinds de jaren negentig, toen Bill president was, hadden wapenrechtenactivisten hierover al nachtmerries.

Maar nu is het Arms Trade Treaty opnieuw het brandpunt van alle paniek. In 2013 ondertekende Amerika dit VN verdrag, dat onder andere de verkoop van wapens in conflictgebieden of voor gebruik bij mensenrechtenschendingen aan banden moet leggen en registratie van vuurwapens mogelijk maakt. Maar het ATT sneuvelde in de Senaat. Wapenorganisaties als de NRA waren daar erg blij mee.

NRA-voorzitter Wayne La Pierre bij de Verenigde Naties in New York: