icemangay

Uit de kast komen is het nieuwe doodgaan

Hoe houd je superhelden relevant die vele tientallen jaren geleden bedacht zijn? De oplossing sinds de jaren tachtig is om hem of haar in het harnas te laten sterven. En daarna weer uit de dood te laten opstaan. Dat trucje kent de lezer ondertussen wel. Stripboekuitgevers hebben hier een oplossing voor gevonden: ze laten hun helden uit de kast komen.

Vandaag verschijnt All-New X-Men #40 waarin wordt onthuld dat Iceman, een van de allereerste leden van de populaire X-mannen in 1963, eigenlijk op mannen valt. Hij is zeker niet de eerste superheld die de afgelopen jaren uit de kast kwam bij uitgever Marvel Comics. In 1992 deed collega Northstar dat al en in 2012 trouwde die zelfs met zijn partner. In het afgelopen decennium volgden karakters als Wiccan en Hulking zijn voorbeeld. Ook grote concurrent DC Comics introduceerde de afgelopen jaren homoseksuele karakters zoals Apollo, Midnighter of Alan Scott. In februari werd onthuld dat Catwoman biseksueel is.

Lees meer op nrc.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>