ben wellington nrc

I Quant NY – De verborgen cijfers van een grote stad

De brandkraan tegenover het appartementencomplex op 152 Forsyth Street in Manhattan zorgde tot 2014 voor de meeste parkeerboetes in heel New York. Totdat statisticus Ben Wellington er een blog over schreef op zijn Tumblr I Quant NY. Hij kwam erachter dat voor die brandkraan gewoon een parkeerplaats was geschilderd, waardoor automobilisten dachten dat ze er mochten parkeren.

Na Wellingtons blog verwijderde de stad de parkeerplaats. De statisticus gebruikt door New York openbaar gemaakte data om de verborgen verhalen van de stad, én de onzichtbare problemen, bloot te leggen. Zoals wanneer de beste tijd is om een taxi te nemen in New York of wat de luidruchtigste buurten zijn.

Ik schreef over het werk van Wellington in NRC Handelsblad (Blendle-link)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>