sharknado3nrc

The Asylum: de studio achter cultfilms als Sharknado

Sharknado 3, de tornado vol haaien die het internet én de harten van televisiekijkers heeft veroverd, gaat vandaag (23 juli) in première op de Nederlandse televisie. Voor nrc.next schreef ik over The Asylum, de studio verantwoordelijk voor deze filmtrilogie van B-garnituur, en het genre waarin het uitblinkt: mockbusters. Dat zijn films die losjes gebaseerd zijn op Hollywood-blockbusters, vaak met een bijna identieke titel (voor zover de rechtbank dat toe laat) alleen gemaakt voor een fractie van het bedrag van zo’n grote productie. Denk aan titels als San Andreas Quake (gebaseerd op San Andreas), Road Wars (Mad Max: Fury Road) en Snakes on a Train (Snakes on a Plane).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>