ThreeTicketsLogoFINAL

Zo werkt de Iowa Caucus (1)

De allereerste electorale krachtmeting van de Amerikaanse voorverkiezingen vindt vandaag plaats in Iowa. Heel belangrijk om te weten, bij een zogeheten caucus wordt er niet met stembiljetten gestemd maar in bijeenkomsten worden op plaatselijk niveau kiesmannen verdeeld, daarna op staatsniveau. Heel democratisch, maar ook erg verwarrend. Zeker omdat de Republikeinse Partij andere regels handhaaft dan de Democratische.

In onderstaande podcast, de derde aflevering van Three Tickets, wordt precies uitgelegd wat de Iowa Caucus is.

Beluister hier alle tien afleveringen van Three Tickets, een productie van The Des Moines Register terug. Of deze selectie van de beste podcasts om de Amerikaanse verkiezingen te volgen (en te begrijpen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>