Burgemeester van New York Bill De Blasio voert in Iowa campagne voor Hillary

Bill de Blasio, oud-campagnevoerder voor Hillary Clinton voor haar senaatszetel, wilde lang geen Democratische kandidaat steunen. Pas in oktober kwam hij er dan toch echt voor uit: de progressieve burgemeester van New York is voor Hillary. Zijn zogeheten ‘endorsement’ kwam een week na de bekendmaking dat vice-president Joe Biden toch geen gooi zou doen naar het Witte Huis. Dit werd door velen gezien als een gebaar van vertrouwen naar Clinton toe, dat zij ondanks de controverses zoals emailgate (die vandaag weer oplaaide), gezien wordt als de beste kandidaat van de Democratische Partij.

Tegenover New Yorkse radiozender WNYC praatte De Blasio over zijn activiteiten in Iowa dit weekend waar hij voor Clinton campagne voert en over het feit dat hij ondanks zijn eigen progressieve standpunten toch denkt dat Bernie Sanders niet geschikt is om het op te nemen tegen de Republikeinen in november.

“I respect what Bernie’s saying. But Hillary is in the best position to get things done.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>