Schermafbeelding 2014-05-26 om 18.20.57

Wolverine by Posterboy

Ergens krijgt een marketingteam ervan langs dat deze upgrade van de Wolverine-poster niet uit hun koker komt. De simpele zwart/wit poster hangt op dit moment overal in het metrostelsel van New York, maar nergens is hij zo cool als in het Carroll Street metrostation in Brooklyn. Alleen daar lijkt het of Wolverine’s klauwen verder reiken dan zijn eigen poster.

En dat is niet het werk van een duurbetaald marketingteam, maar een simpele upgrade van een straatartiest met een scheermesje.

Ik vind ‘m bijna net zo goed als deze reclame voor het nieuwe Black Sabbath album laatst. Maar in tegenstelling tot die eerdere postercampagne die veel geld heeft gekost en tot in de details werd uitgedacht door een reclamebureau, heeft Poster Boy uit Brooklyn deze creatie waarschijnlijk in minuten gemaakt.

Poster Boy past al jaren de reclame uitingen van het New Yorkse metrostelsel aan met zijn scheermesje. Hij begon ooit uit verveling, om de tijd te doden tijdens het wachten op een trein, maar is ondertussen bekend en berucht – posters in een metrostation vernielen, mag niet van de politie.

Meestal heeft Poster Boys werk een dubbele bodem en ageert hij flink tegen onze consumptiemaatschappij of de NYPD. Maar deze upgrade van de Wolverine poster voelt eerder als een ode aan de film en het karakter dan een sneer. Hoe dan ook, creatief gedaan.

Bekijk meer werk van Poster Boy op zijn flickr.

[dit blog verscheen 29 juli 2013 op smthng.nl]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>